Saavutettavuusseloste

Museovirasto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kulttuuristaperinnoksi.fi ja on laadittu 15.9.2020. Verkkosivusto on julkaistu ennen 23.9.2018.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Olemme tehneet saavutettavuusarvion itse. Saavutettavuuden puutteita pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Puutteita on vielä seuraavissa vaatimuksissa:

WCAG 1.4.3, 1.4.11 Tekstin ja taustan välisissä kontrasteissa on puutteita. Varmistetaan riittävät kontrastit.

WCAG 1.4.1, 3.2.4 Linkit eivät erotu riittävästi taustasta. Varmistetaan riittävät kontrastit ja erottuvuus linkeissä.

WCAG 1.3.1 HTML-otsikkotasojen käytössä on epäloogisuuksia. Kiinnitetään huomiota HTML-otsikkotasojen loogiseen käyttöön.

WCAG 2.4.4 Sivustolla on linkkejä ja kuvakkeita, joilla ei ole tekstivastineita, tekstivastineet eivät ole informatiivisia tai linkkien tarkoitus ei selviä pelkästä linkkitekstistä. Pyritään merkitsemään kaikki linkit ymmärrettävällä tavalla siten että niiden teksti tai tekstivastine kertoo linkin tarkoituksen.

WCAG 2.4.7, 1.4.3 Suurimmasta osasta sivuston elementtejä puuttuu näkyvä näppäimistön kohdistusindikaattori. Lisätään näkyvä kohdistus kaikille kohdistuksen saaville elementeille (esim. linkeille ja painikkeille).

WCAG 1.1.1, 2.4.7 Ruudunlukija tarttuu upotettujen elementtien toiminnallisuuksiin. Piilotetaan karttaelementti ruudunlukijalta. Lisätään näkyvä kohdistus kaikille kohdistuksen saaville elementeille.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: saavutettavuus@museovirasto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Teemme Museovirastossa jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tarjoamme myös tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Verkkosivuillamme on saatavissa useita yhteystieto-osoitteita ja voit asioida myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Museoviraston yhteystiedot